Over mij

 

Mijn naam is Hanneke Geerts - Claassen. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik woon en werk in en vanuit Hooge Mierde, Noord-Brabant. Vanaf 2002 ben ik 11 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs en 1 jaar in het afstandsonderwijs. 

Afgelopen jaren ben ik me gaan verdiepen in hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en beelddenken. In september 2014 ben ik de opleiding Talentbegeleider basisonderwijs gaan volgen bij Novilo. In mijn werk in het basisonderwijs vond ik het soms lastig om kinderen de begeleiding te geven die aansloot bij hun ontwikkeling. Ik had het gevoel dat ik bij deze kinderen meer kon bereiken als ik wist wat de oorzaak van hun gedrag was. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring en kennis opgedaan in het werken met deze kinderen. Nu ik weet wat deze kinderen nodig hebben om hun talenten te ontwikkelen wil ik hen daarbij helpen door mijn kennis en ervaring beschikbaar te stellen.

Tijdens mijn opleiding bij Novilo kwam MRT op mijn pad. Ik voelde me meteen enorm aangetrokken door deze manier van werken en vooral voor het werken vanuit de oorzaak. Vaak wordt er alleen maar gedacht aan oplossingen voor een probleem terwijl de (vaak motorische) oorzaak van het probleem niet weggenomen wordt. Door daar gericht aandacht aan te besteden maken kinderen op alle vlakken een enorme positieve ontwikkeling door. Dat vind ik geweldig mooi om te zien!


Opleidingen:

  • Fontys Pabo Eindhoven.
  • Opleiding Talentbegeleider (Novilo); cum laude, juni 2015.
  • Specialisatie coaching.
  • 'Ik leer anders' trainer (beelddenken).
  • Motorisch Remedial Teacher (methode Wil van Rijn; Amersfoort).

Ik ben aangesloten bij LBRT (Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers; lidnummer 164038)